poniedziałek, 27 kwietnia 2015

Makaron pod pieczarkową pierzynką

Danie szybkie, tanie i zdrowe.

Potrzebne składniki:

  • Dwa ząbki czosnku
  • Czerwona cebula
  • Pomidor
  • Pęczek świeżego kopru
  • Pesto Rosso
  • Mała śmietana
  • Makaron (dowolny rodzaj)
  • Pieczarki (jedno opakowanie)
  • Sól i pieprz do smaku, odrobina oliwy do smażenia.

  1. Czosnek i cebulkę drobno posiekać i zeszklić na oliwie.
  2. Dorzucamy umyte, obrane i drobno pokrojone pieczarki, dodajemy trochę soli i pieprzu i prużymy (ok. 5 minut).
  3. Dodajemy pokrojony pomidor, dwie łyżeczki Pesto, skrojony koperek i prużymy dalej.
  4. Kiedy pieczarki będą mięciutkie zaprawiamy wszystko śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  5. Makaron gotujemy wg przepisu, odcedzamy z wody (nie hartujemy), łączymy z przygotowanym gęstym sosem pieczarkowym i zajadamy. Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...